باز گرداندن عملیات به عقب و یا بردن  به جلو

 

به طور معمول در نرم افزار فتوشاپ، به دو روش می توان عملیات را به عقب باز گرداند.

روش اول: استفاده از پنل History

روش دوم: استفاده از کلید های میانبر


روش اول: استفاده از پنل History

عملیات و دستورات انجام شده را در پنل History نمایش می دهد و شما می توانید عملیات انجام شده را در این پنل مشاهده کنید.

پنل History را می توانید از طریق مسیر زیر انتخاب و فعال کنید.(بعد از فعال سازی این پنل در صفحه ی کاری در سمت راست تصویر، به نمایش در می آید)

  • سربرگ Widow ←پنل History

با انجام هر عملیات و تغییری بر روی تصویر پروژه، عملیات انجام شده به نمایش در می آید و یا میتوان گفت به نوعی عملیات ذخیره می شوند که شما با کلیک کردن بر روی عملیات قبلی می توانید عملیات را به عقب بر گردانید و یا حتی با کلیک کردن بر روی عکس پروژه، در ابتدای این پنل، همه چیز را به حالت اولی که تصویر را باز کردید برگردانید.

  • برای این امر می توانید از کلید F12 هم استفاده کنید.
  • برای این امر می توانید از دستور Revert، در سربرگ فایل، استفاده کنید.

تصویر پنل History


نکته ی بسیار مهم:

اگر شما روی یکی از مراحل میانی که در پنل History نمایش داده شده است کلیک کنید، و بعد یک دستور دیگری را بر روی پروژه اجرا کنید، فتوشاپ مراحل بعدی به صورت خودکار حذف می کند و دیگر امکان بردن عملیات به جلو را به شما نمی دهد و فرمان اجرا شده ی شما را، بعنوان مرحله ی بعدی نشان می دهد.


New Document:

  • با کلیک کردن بر روی این گزینه (علامت پوشه در پایین پنل) می توانید از پروژه تان، به همراه آخرین تغییراتی که در آن داده اید، یک کپی بگیرید.(این کپی فقط نتیجه ی عملیات انجام شده تا آن لحظه است و عملیات اجرا شده بر روی پروژه را نشان نمی دهد و خودش یک پروژه ی مستقل محسوب می شود.

روش دوم: استفاده ازکلید های میانبر

در فتوشاپ برای بردن عملیات به عقب و یا جلو از دستورات زیر استفاده می شود:

این عملیات در سربرگ EDIT قرار دارند.

دستور Undo State Change

  • از این دستور برای بازگرداندن عملیات به یک مرحله ی قبل استفاده می شود.
  • کلید میانبر این دستور CTRL+Z می باشد.

دستور Step Forward

از این دستور برای بردن عملیات به جلو استفاده می شود.

  • کلید میانبر این دستور Shift+ CTRL+Z می باشد.

دستور Step Backward

از این دستور برای بردن عملیات به چندین مرحله قبل استفاده می شود.

  • کلید میانبر این دستور Alt+ CTRL+Z می باشد.

نکته:

تعداد عملیات ذخیره شده در پنل History محدود می باشد و شما می توانید تعداد عملیاتی را که می توانید بر عقب برگردید را مشخص کنید .


تنظیمات Undo – Redo

همینطور که در صفحه ی قبلی گفتم تعدادی عملیاتی که به عقب می توانید برگردانید محدود هستش، اما شما این امکان را هم دارید که بتوانید تعداد این عملیات را تعیین کنید.


تعیین تعداد عملیاتی که می توانید به عقب بازگردانید.

برای تعیین تعدادی عملیاتی که می توانید به عقب برگردانید فقط کافی است ابتدا کلید میانبر CTRL+K را بفشارید تا پنجره ی تنظیمات (Preferences) باز شود.

بعد از باز شدن پنجره ی تنظیمات، در زیر مجموعه ی Performance، در بخش History States می توانید تعداد عملیاتی را که به عقب برگردانید، تعیین کنید.

در این قسمت بهتر عدد ۵۰ را بعنوان تعداد عملیات تعیین کنید.


نکته ی بسیار مهم:

این ۵۰ عملیات باید به صورت موقت در یکی از درایو های سیستم شما ذخیره شوند که وقتی که عملیات را به عقب بر می گردانید، آن عملیات لود شود.


بعد از باز شدن پنجره ی تنظیمات، در زیر مجموعه ی Performance، برای تعیین مکان ذخیره سازی عملیات بایستی وارد بخش Scartch disk شوید و درایور مورد نظر خود را انتخاب کنید.

  • بهتر است در این قسمت تیک تمامی درایورها را به جز درایو C فعال کنید.
  • فراموش نکنید که بعد از بستن نرم افزار فتوشاپ، عملیات ذخیره شده به صورت خودکار حذف می شوند.

 

 


این مقاله اموزشی بخش کوچکی از بسته اموزشی پادشاهان فتوشاپ ۲۰۱۸ می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر روی تصویر کلیک کنید.

کانال آموزش اتوکد

tutorial